Lettelepedési államkötvény: újabb szereplő tűnt fel

Az Arton Capital Hungary Kft. értékesítheti az Egyesült Arab Emírségek területén a magyar letelepedési kötvényeket - tudta meg a Népszava Burány Sándortól, a parlament gazdasági bizottságának MSZP-s tagjától.
NAPI, 2013. május 28. kedd, 09:22

Burány Sándor hozzátette: az MSZP nem támogatta a cég kiválasztását. Az Arton Capital nemzetközi cégcsoport kanadai és bolgár letelepedési kötvények értékesítésével is foglalkozik, a hazai leányt márciusban alapították. A cégcsoport egyik tulajdonosa Tchilinguirian Armand Arton, a kft.-nek több bolgár lakcímmel rendelkező tagja is van - ismerteti az újság keddi száma.

A letelepedési államkötvény kibocsátására a Máltán bejegyzett a Discus Holdings Ltd mellett eddig a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund, illetve Cipruson bejegyzett Innozone Holdings Limited kapott jóváhagyást az Országgyűlés gazdasági bizottságától, amely országonként egy vállalkozást bízhat meg a kötvény forgalmazására. A Discus Holdings Dél-Afrika, Kenya, Nigéria, illetve Indonéziában, a Hungary State Special Debt Fund Kínában és Vietnámban, az  Innozone Holdings Limited Cipruson és Indiában forgalmazza majd a kötvényeket. A cégek csak azután kezdhetik meg tevékenységüket, ha kötvények forgalmazására vonatkozóan szerződést kötnek az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.-vel. Eddig ezt a kajmán-szigeteki cég tette meg, a Világgazdaság korábbi értesülései szerint a Discus Holdings Ltd pedig a napokban írja alá a szerződést.

A Discus Holding és a Hungary State Special Debt Fund várhatóan mintegy 40 ezer eurós ügyintézési díj mellett értékesíti majd a 250 ezer eurós államkötvényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2013.05.28 11:42

@szkitaati: "A letelepedési államkötvény kibocsátására ... eddig a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund, illetve Cipruson bejegyzett Innozone Holdings Limited kapott jóváhagyást az Országgyűlés gazdasági bizottságától"

A Kajmán szigetek kifejezetten az off-shore cégek paradicsoma, és Ciprusról sem írtak jókat a jobbos kommentelők eddig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkitaati, 2013.05.28 10:55

Ha valamelyikről kiderül ,hogy offshorozik ,akkor ki kell ebből a bizniszből takarítani ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html