Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető részvények közül mindegyik esett, a legrosszabbul a gyógyszergyártók szerepeltek, amelyeknél kijött a tény, hogy jelentős adóemelést hajtanak végre náluk. Főleg az Egist büntették a befektetők, a nap nagy részében gyakorlatilag előző napi záró értéke környékén forgó részvény a nap végére 3,3 százalékkal 19 005 forintra csúszott vissza. ez nem is meglepő, hiszen arányaiban ezt a társaságot jobban érinthetik a kormány megszorításai. A Richter egész nap csordogált lefelé, azonban a záró szakaszban ezt a részvényt is napi mélypontjára húzták le. Ez 35 815 forintos záró árat jelentett, ami 1,9 százalékkal alacsonyabb az egy nappal korábbinál.


Ezzel szemben az OTP egész jól tartotta magát a gyengülő svájci frank ellenére. A részvény majdnem nullában tudott zárni, úgy, hogy a nap végi eladási hullám ezt a részvényt nem érintette. A 6190 forintos utolsó kötés ugyanis 0,2 százalékos csökkenést jelentett. A Mol ugyan 0,6 százalékot esett, azonban ezt a részvényt is inkább az általános rossz hangulat húzta lefelé, mivel nem az utolsó percekben ütötték le a részvényt. A záró ár 22 600 forint lett. E két részvény egyébként csütörtökön hozza nyilvánosságra a gyorsjelentését, így szerdán utoljára lehet velük kereskedni a tényszámok ismerete nélkül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!