BUX
38240

Levegőhöz jutott Ázsia

A jelentős európai és amerikai félelmek után Ázsiában kisebb megnyugvást láthattunk a mai reggelen, így a tegnap zárva tartó japán Nikkei 0,8, az ausztrál S&P ASX 200 0,1, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékot csökkent, míg a kínai Shanghai Composite a jelentős esések után a pihenés jegyében 1,1 százalékos emelkedéssel zárt. Az amerikai és az európai határidők 0,4-0,5 százalékos emelkedést áraznak.

portfolio.hu, 2010. november 24. szerda, 09:00

Technikailag a mai esés ellenére is jól fest a japán Nikkei grafikonja, így ameddig kitart a 200 napos mozgóátlag, addig nincs ok az aggodalomra a szigetországi piacon.

A tegnapi szünnap után a Nikkei mutatta a legnagyobb veszteségeket, míg a korábbi napokban jelentős alulteljesítést mutató kínai piacok megpihentek a mai reggelen. Kiemelkedő makrogazdasági hír nem érkezett a régióban, így hangulati és technikai alapon kereskedtek a befektetők.A japán piacon a továbbra is a 83-as szinten tartózkodó USDJPY keresztnek hála nem mutatkoztak jelentősebb félelmek. A blue chipek közül a Sony és a Nissan 2,1, a Panasonic 2, a Honda 1,8 százalékkal került lejjebb. A pénzügyi szektor képviselői közül a Sumitomo Mitsui 2,4, a Mitsubishi UFJ 1,9, a Mizuho 1,4 százalékot veszített az értékéből.