A Mol-vezért a horvát hatóságok azzal gyanúsították, hogy kenőpénzt juttatott a korábbi horvát miniszterelnöknek, Ivo Sanadernek, hogy a Mol megszerezhesse az INA irányítását.

A horvát hatóságok nyomozást indítottak és beidézték Hernádit, mivel azonban a Mol első embere nem jelent meg a tárgyaláson, a horvátok körözést adtak ki ellene, 2013-ban az Interpol nemzetközi körözési listájára is felkerült Hernádi Zsolt.

A Mol a kezdetektől fogva visszautasította a vádakat, kijelentette, hogy nem vesztegetett meg politikusokat és nem fizetett kenőpénzt, hogy megszerezze az INA irányítását. A Mol-INA ügy kapcsán korrupció miatt tíz év börtönre ítélték Ivo Sanadert.

Hernádi ügyvédje, Michael O'Kane azt mondta, a Mol-vezért meglepte, hogy ilyen sokáig tartott az Interpolnak, hogy rájöjjön, helytelen, hogy asszisztáljon a Mol és a horvátok közötti vitához, és természetesen örül annak, hogy törölték a vörös körözést.

A vörös körözés a legmagasabb riasztás, amely arra szólítja fel a szervezet tagjait, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a keresett személyt, hogy később kiadják annak az államnak, amely a körözést kezdeményezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!