Lezárult a kibocsátás az Alteónál - a cég elégedett

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. 1,389 milliárd forint tőkét vont be a csütörtökön lezárult részvénykibocsátása során, a részvények végleges kibocsátási ára 4630 forint lett - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2016. október 20. csütörtök, 22:07
Fotó: MTI/EPA

A tájékoztatás szerint a nyilvános értékesítés során - amely már korábban, október 17-én lezárult - 106 672 darab részvényt jegyeztek a magánbefektetők. Az intézmények számára tartott zártkörű értékesítésen beérkezett igényekből 193 320 darabot elégít ki a társaság.

Így összesen 299 992 új részvényt bocsát ki a társaság, ezzel alaptőkéje 205 millió 15 ezer forintra nő a jelenlegi 175 millió 15 ezer 800 forintról. A végleges 4630 forintos kibocsátási ár az előzetesen megadott 4600 és 4900 forintos ársávon belül az intézményi jegyzésen alakult ki. A magánbefektetők szintén ezen az árfolyamon jutnak a papírokhoz.

A kibocsátásból befolyó összeget a társaság növekedési stratégiájának megvalósítására kívánja felhasználni. Közleményükben azt írták: a most bevont tőke a vállalat saját készpénzállományával és az idegen forrásokkal - projekthitelek, kötvények és pályázati lehetőségek - kiegészítve elegendőek arra, hogy a megvalósításra érdemesnek tartott mintegy 38 milliárd forint értékű fejlesztési lehetőségből 10-14 milliárd forint értékben projekteket valósíthasson meg a társaság az elkövetkező 2-3 évben.

Az Alteo részvényei a tőzsde technikai kategóriájába vannak bevezetve, a társaság korábbi tájékoztatása szerint a kibocsátás lezárását követően kezdeményezi részvényeinek átsorolását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK