Lezárult az FHB-részvények kötelező nyilvános vételi eljárása

Az FHB Jelzálogbank 20 092 211 darab "A" sorozatú törzsrészvényére érkezett elfogadó nyilatkozat a Takarékbank kötelező nyilvános vételi ajánlatára a július 31-i határidőig - derül ki az ajánlattevő Takarékbank és a lebonyolító MKB Bank bejelentéséből, amelyet az FHB tett közzé szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A "B" sorozatú elsőbbségi részvényekre és a "C" sorozatú törzsrészvényekre nem érkezett elfogadó nyilatkozat - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. augusztus 2. szerda, 20:23
Fotó: Napi.hu

Az átruházási szerződés az ajánlat zárónapján, július 31-én jött létre. A Takarékbank az alaptőkéből való részesedés alapján 37,74 százalékos közvetlen befolyással rendelkezett a július 31-i zárónapon, a szavazati jogokból való részesedése pedig 37,83 százalék, amelyek tartalmazzák az ajánlat kezdőnapján meglévő részesedését is.

Az ajánlatban megjelölt, összehangoltan eljáró személyek - ideértve az ajánlattevőt is - az alaptőkéből való részesedés alapján 86,76 százalékos, a szavazati jogok alapján pedig 86,96 százalékos közvetlen befolyással rendelkeztek a zárónapon, amely ugyancsak tartalmazza az ajánlat kezdőnapján meglévő részesedéseket.

A részvények ellenértékét augusztus 7-én egyenlítik ki.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK