Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gyengüléssel zárták a napot a fő európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,3, a frankfurti DAX 0,1 százalékot gyengült, míg a párizsi CAC-40 komolyabb mértékben, 1,5 százalékot esett.

Az európai piacokat egyértelműen a líbiai események mozgatták a nap folyamán. De ezen kívül az ázsiai piacok esése is rányomta bélyegét a részvényárfolyamokra, ahol új-zélandi földrengés és a Moody's Japánra vonatkozó kilátás rontása okozta a mínuszokat.

A líbiai lázadások hatására az olaj jelentősen drágult kedden, New-Yorkban az áprilisi szállítású olaj hordójáért 94,4 dollárt kértek el. A dráguló olaj kedvezőtlenül hatott az európai légitársaságok részvényeire is: az Air France-KLM papírjai 3, az easyJet részvények pedig 2,9 százalékkal estek.

Olaszországban a MIB index 1,1 százalékot esett kedden - miután délután technikai okokra hivatkozva fel is függesztették a kereskedést. Az olasz részvények kifejezetten érzékenyen reagálnak a líbiai forrongásokra a vállalatok komoly érdekeltségei miatt. Az olajvállalat ENI papírjai 0,9, az UniCredit részvényei pedig 1,8 százalékkal estek.

A bankszektor sem viselte jól az eseményeket: Franciaországban a Societe Generale papírok 2,1, a Credit Agricole részvények pedig 2,8 százalékkal kerültek hétfői záróértékük alá.

A kevés emelkedést mutató papír közül a német autógyártók teljesítettek jól: a Volkswagen 2,7, a BMW 0,5, a Daimler pedig 1,6 százalékkal drágult kedden.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!