Libikókázik a Waberer's

A csütörtökön tőzsdére lépett cég részvényei a nyitás után enyhén estek a BÉT-en, délre viszont szerény emelkedéssel az eddigi maximumot is meghaladták.
Szabó Dániel, 2017. július 7. péntek, 12:24
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön csengettek be a Waberer's részvényeinek a Budapesti Értéktőzsde a prémium kategóriájában. A kereskedés első napján 5100 forintról indult, enyhe emelkedéssel 5125 forinton zártak a papírok, csaknem 100 ezret jegyeztek belőlük, közel fél milliárd forint volt a forgalma.

A második nap viszont enyhe eséssel indult: délelőtt negyed tizenegykor már 5100 forinton cseréltek gazdát a részvények. Délben viszont újra emelkedni kezdett, már 5135 forinton jegyezték, közel 13 ezer részvénnyel mintegy 66,1 millió forint forgalom mellett kereskedtek.

A Waberer's International Nyrt. kibocsátási árát a múlt héten zárult jegyzést követően 5100 forinton állapították meg, az árlépésköz 1 forint, a bevezetett értékpapírok száma 17 693 734. A BUX indexbe a szeptemberi felülvizsgálatot követően kerülhet be a papír, várhatóan az ötödik legnagyobb részvényként. Arról, hogy mennyire érdemes vásárlásra, lapunk ebben a cikkben részletesen foglalkozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK