A másodlagos állampapírpiacon a hivatalos zárás időpontjáig a leginkább, 146 bázisponttal a háromhónapos diszkontkincstárjegyek referenciahozama esett, 6,16 százalékra, de a másik két DKJ-hozam is 1 százalékpont feletti zuhanást produkált. Az egyéves papírok 6 százalékos referenciahozama így kisebb, mint a 3 és 5 éveseké, s megegyezik a 10 évesekével. A hozamgörbe legtávolabbi szakaszán, a 15 éves lejáraton 5,99 százalék alakult ki. A hozamesés kamatvágási várakozásokat jelzett, s ezek be is igazolódtak. Fél ötkor az MNB 100 bázispontos mérséklést hajtott végre. Ezt követően felfelé korrigáltak az állampapír-hozamok, 30-50 bázisponttal. Holnap további emelkedés várható, a külföldiek ugyanis valószínűleg elkezdenek kiszállni a papírokból - vélekedett az ING Bank elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!