Miközben a vezető New York-i részvényindexek nemigen találták az irányt, nyugat-európai társaik vegyesen zártak csütörtökön.

Az arany- és rézárak süllyedése lejtőre küldte a bányaipari cégek részvényeit, miközben - akárcsak a tengerentúlon - a szerdán alaposan elpáholt olajipari papírok északnak vették az irányt. Az olyan ipari nagyágyúk, mint a Siemens és az ABB estek, miután az utóbbi társaság a vártnál gyengébb harmadik negyedéves nyereségről és megrendeléseinek szűküléséről számolt be. Süllyedtek az autógyártók papírjai is azt követően, hogy a Daimler és a Fiat a gyengülő keresletre hivatkozva mérsékelte profitprognózisát.

Szintén nyomás alá kerültek a bankpapírok, amiben közrejátszott, hogy a Credit Suisse az év hátralevő részére vonatkozóan borúlátó előrejelzést közölt, a harmadik negyedévet pedig 1,26 milliárd svájci frankos veszteséggel zárta.

A német Praktiker barkácsáruház-lánc részvényei ugyanakkor látványos vágtát produkáltak: az árfolyam több mint 16 százalékkal ugrott meg, miután a cég üzemi eredményének 22 százalékos növekedéséről számolt be és nem rontotta le éves prognózisát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!