Elemzők arra számítanak, hogy a londoni FTSE 2 pontos csökkenéssel kezd, míg a frankfurti DAX 16 pont, a párizsi CAC pedig 1 pont pluszban - írja az MTI.

Csütörtökön több fontos makrogazdasági adat is befolyásolhatja majd a befektetőket, mindazonáltal a nap legfontosabb bejelentése 13.45-kor lesz, amikor közzéteszik az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának kamatdöntését, majd mintegy 40 perccel később sajtótájékoztatót tart Mario Draghi EKB-elnök. (Azt se tudja, merre induljon a forint.)

Reggel 8 órakor ismertetik a GfK piackutató intézet Németországra vonatkozó fogyasztói hangulatindexét februárról, 10 órakor pedig a müncheni ifo gazdaságkutató intézet közzéteszi német üzleti hangulatindexét januárról. Délután négykor a tengerentúlról érkezik még egy amerikai újlakás-eladási statisztika decemberről.

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,14 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 1,07 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,72 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!