London húzta le a Wall Streetet

Tovább gyengültek hétfőn a New York-i tőzsde irányadó mutatói a brit népszavazás eredményének a hatására.
MTI-Eco, 2016. június 27. hétfő, 22:56
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 260,3 ponttal, 1,5 százalékkal, 17 140,45 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutató 36,85 ponttal, 1,81 százalékkal gyengült, és 2000,56 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 113,54 ponttal, 2,41 százalékkal lett kisebb, és 4594,44 ponton zárt.

Nagy-Britannia uniós kilépésével kapcsolatban a befektetőket leginkább London globális pénzügyi központként betöltött szerepének sorsa foglalkoztatja. A legnagyobb veszteségeket is a pénzügyi részvények szenvedték el emiatt. A JPMorgan több mint három százalékkal, a Bank of America közel hat százalékkal gyengült a zárást megelőzően.

Az előrejelzésekkel szöges ellentétben Nagy-Britannia uniós kilépését pártolók győzelmét hozó népszavazás csak pénteken 2,08 ezer milliárd dollárral csökkentette a tőzsdén jegyzett vállalatok piaci tőkeértékét világszerte, meghaladva a 2008. szeptember 29-i árfolyamesést is. Jack Lew amerikai pénzügyminiszter azonban ezzel együtt is "rendezettnek" ítélte meg a Brexit-népszavazást követő piaci reakciót és közölte, hogy nem észlelhetőek semmilyen krízisre utaló jelek. A brit kilépés ütemezésével és kivitelezésével kapcsolatos bizonytalanságok azonban még hosszú ideig ingadozásokat fognak okozni a világ tőzsdéin - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK