Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A nemzetközi kereskedésben továbbra is az áru- és devizapiacok kezében vannak az aduk: hétfőn az ismét hordónként 50 dollár közelébe kerülő New York-i jegyzés és az 1,33-as szint felett is körülnéző euró/dollár kurzus volt az úr. A CBSMarketwatch elemzői szerint a befektetőkben egyre inkább tudatosul, hogy a zöldhasú értékének csökkenése milyen hatással lehet a nyugat-európai vállalatokra, s elkezdtek a növekedés-orientált papírok helyett a ciklikus papírokra átállni. Az általános borúlátás közepette is voltak azonban cégek, akik a maguk oldalára tudták állítani a befektetőket: a Bayer háromezer kutatójának egyhatodát bocsátja el Wuppertal-i gyárából a költségcsökkentési intézkedések hevében. A Telekom Austria ellenben azzal vívta ki a befektetők rokonszenvét, hogy 1,6 milliárd euróért megszerezte a bolgár MobilTel-t. Az FT értesülése szerint a DaimlerChrysler sikeresen akadályozta meg Jacques Chirac beavatkozását az általa 30 százalékban birtokolt EADS belügyeibe, ám a jó hír csak 0,2 százalékot lökött a papír árfolyamán. Londonban azonban nem hatott az "euró-pesszimizmus", mivel a befektetők a fogyasztói bizalmi index növekedésével voltak elfoglalva. Jól szerepeltek a bankpapírok is, miután a UBS továbbra is vételre ajánlotta az HSBC-részvényeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!