Bár a délelőtti és kora délutáni órákban még a pénteki záróértékeik körül forogtak a nyugat-európai tőzsdeindexek, a harmatgyengén kezdő New York-i mutatók hamar visszarántották őket az egy szem Footsie kivételével. A londoni börze azonban kitartott, a nap sztárja pedig a Wolseley volt, az építőipari anyagokat gyártó cég szavaiból ugyanis derűlátás sugárzott az idei évet tekintve. A Friends Provident (és nyomában az egész biztosítószektor) a JP Morgan felminősítésének köszönhetően drágult, míg a BSkyB árfolyamán az dobott nagyot, hogy a CSFB optimistán nyilatkozott a műsorszóró várható eredményeivel kapcsolatban. Frakfurtban azonban komoly felfordulást okozott a parketten, hogy a Novartis és a Schering közös rákgyógyszere a tesztelési fázisban nem tudott szignifikáns gyógyító hatást felmutatni; utóbbi papír több mint tíz százalékot veszített értékéből nap végére. Szintén a negatív oldalon zárt a Thales és az Alcatel részvénye Párizsban, egy hétvégi újságcikk ugyanis megszellőztette, hogy a két cég állítólag tárgyal a lehetséges összeolvadásról.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!