London volt a kivétel

A tengerentúlról érkező hírek húzták felfelé a főbb európai tőzsdéket.
NAPI, 2012. augusztus 31. péntek, 18:14
Fotó: Napi.hu

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének, Ben Bernankének a beszédére emelkedni kezdtek a főbb európai tőzsdék. A Jackson Hole-i gazdasági fórumot megnyitó Bernanke szerint a mennyiségi lazítás politikája eddig működött, támogatást adott a gazdaság talpraállításához, miközben költségei kezelhetőnek tűnnek, a Fed pedig készen áll arra, hogy ha a körülmények úgy kívánják, megtegye a további szükséges lépéseket.

A piacok pozitívan reagáltak a hírekre, így a frankfuri DAX 1,09, a párizsi CAC-40 szinte kereken 1 százalékos pluszban zárt, míg a londoni FTSE-100-on ezek a hírek sem segítettek és 0,14 százalékot vesztett a tegnapi esti záróértékéből. Jól szerepeltek a periféria tőzsdéi: a milánói FTSE MIB 2,2, a madridi IBEX-35 pedig 3,1 százalékos pluszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK