London nyithat a legrosszabbul

Bizonytalan kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai tőzsdéken. London kivételével, ahol 0,7 százalék körüli negatív korrekcióval nyithat az árfolyamindex - írja az MTI.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 13. csütörtök, 07:44
Fotó: Getty Images

Szerdán jelentős emelkedéssel zártak a európai tőzsdék koronavírus-oltásról tett bejelentéseknek, az olajár emelkedésének, a javuló német konjunktúramutatóknak, a kínai autópiaci forgalom fellendülésének, valamint a távközlési ágazat részvényei erősödésének köszönhetően.

Londonban 2,04 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,86 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,90 százalékkal erősödött. Milánóban 1,13 százalékos, Madridban 0,45 százalékos indexemelkedéssel végződött be a szerdai tőzsdenap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK