Londonból Amerikába költözteti tevékenysége egy részét a tőzsdeüzemeltető

Az Intercontinental Exchange (ICE) tőzsdeüzemeltető Londonból az Egyesült Államokba helyezi át a kőolaj és más energiahordozók kereskedésének egy részét.
Szepesi Anita, 2018. január 12. péntek, 12:47
Fotó: Pixabay

A Financial Times értesülése szerint a tőzsdeüzemeltető ezzel a lépéssel ügyfeleinek akar kedvezni, akik így elkerülhetik az új, egységes európai uniós szabályrendszert (MiFID II.).

A január 3-án életbe lépett új rendszer elsődlegesen a befektetési szolgáltatásnyújtásra és a pénzügyi eszközökkel való kereskedésre vonatkozó szabályokat szigorítja, nő az európai piacokon kereskedő személyek és intézetek átláthatósága és elszámoltathatósága - írja az MTI.

A ICE február 19-én állítja le Londonban az ICE Futures Europe tőzsdén az amerikai könnyűolaj (WTI) és a földgáz kereskedését.

Annak ellenére, hogy Nagy-Britannia elhagyja az EU-t, vállalta, hogy betartja a MiFID II. előírásait.

Az amerikai előírások lényegesen engedékenyebbek az EU-ban az év elején életbe léptetett rendszernél.

A nyitókép forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK