A Goldman Sachs által összeállított havi európai feltörekvő piaci elemzések januári kiadása szerint szükséges is lenne a gyengébb forint a kereslet "átegyensúlyozódásához" a hazai fogyasztásról az exportkeresletre. A befektetési ház hat hónapos távlatban azt várja, hogy az euró forintárfolyama 282-ig erősödik vissza. A Goldman Sachs emellett további 25 bázispontos kamatemelésre számít, majd a második félévtől megkezdődik a kamatcsökkentés, amelynek során 6,5 százalékig mérséklődik majd az alapkamat. A forint korrekcióját más londoni elemzők is valószínűsítik, a BNP Paribas befektetési csoport 2007-re kiadott elemzése szerint egyelőre a feltörekvő piacokkal kapcsolatos általános optimizmusnak köszönhetően maradhat a 250 forint körüli euró, de három hónapon belül korrekció várható, ami 2007 első negyedének végére "legalább 260-ig viszi vissza" az euró forintárfolyamát. A BNP Paribas a monetáris szigorítás folytatódását várja, a ház szerint az alapkamat 8,75 százalékon fog tetőzni áprilisban, és az év végéig is csak negyed százalékponttal süllyed, 8,50 százalékra. A JP Morgan feltörekvő térségi prognózisa szerint azonban az MNB-nek valószínűleg az infláció 8,5 százalékra várt tetőzése ellenére sem kell tovább emelnie alapkamatát, sőt 2007 közepétől egy százalékpontnyi kamatcsökkentésre nyílik lehetőség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!