Londoni stratégiai befektető az RFV-nél

A hosszútávú feltörekvő piaci közmű- és energetikai befektetésekre szakosodott Utilico Emerging Markets Ltd. pénteken 35 000 darab RFV részvényt vásárolt 9000 forintos átlagáron.
Józsa Bernát, 2011. február 25. péntek, 18:46
Fotó:

A 315 millió forintos ügylet keretében így 1,45 százalékos befolyást szerzett a hazai vállalatban a honlapján szereplő információk szerint bermudai bejegyzésű befektetési társaság, amelynek részvényeit az LSE AIM szekciójában is jegyzik.

A Utilico Ázsia, Dél-Amerika, Afrika és Európa fejlődő piacain fektet be nagy növekedési potenciállal rendelkező céltársaságokba, Londonból kezelt befektetéseinek értéke megközelítőleg 380 millió angol font.


Az RFV közleményében Soós Csaba elnök leszögezi, mérföldkőnek számít hogy egy olyan nagy iparági stratégiai befektető,mint a Utilico, tulajdonossá vált a vállalatban, amivel hosszútávra megerősödött a társaság tulajdonosi szerkezete.

Az RFV részvénykönyvének vezetőjeként Soós úgy látja, hogy a nyugdíjpénztári rendszer átalakítása okozta bizonytalanság az RFV esetében lényegében megszűnik.

A vállalat egyik nagytulajdonosának számító OTP Alapkezelő befektetési igazgatója, Czachesz Gábor kérdésünkre leszögezte, mindenképpen örül, hogy hosszútávon gondolkolkodó, a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett londoni tulajdonostársat üdvözölhet a Utilicoban.

Azon felvetésünket, miszerint a tranzakcióban magánnyugdíjpénztárak álltak az eladói oldalon  Czachesz leszögezte, hogy ezt minden további nélkül elképzelhetőnek tartja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK