Londonnak nem nagyon ment szerdán

A vezető nyugat-európai indexek közül csak Londonnak nem sikerült nyereségben zárnia. A tengerentúlon az európai tőzsdezáráskor vegyesen teljesítettek a vezető indexek.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 19. szerda, 18:23
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE-100 index 0,5 százalékot esett, míg a frankfurti DAX 0,1, a párizsi CAC-40 0,3 százalékot emelkedett szerdán. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal erősödött. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB közle 2, a madridi IBEX-35 1 százalékos pluszban zárta a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 77 cent csökkenéssel, 54,12 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a DJIA indexe 0,3 százalékos mínuszban, míg az S&P-500 0,1, a Nasdaq pedig 0,5 százalék pluszban járt közép-európai idő szerint este negyed hét körül. A WIT ára 1,7 százalékkal 51,52 dollárra esett, míg az arany 1 százalékkal 1281 dolláros jegyzésnél járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK