Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,5 százalékos mínuszban zárt, a DAX és a CAC-40 0,3 százalékot emelkedett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékot erősödött szerdán. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,7, a madridi IBEX-35 0,9 százalékos nyereségben zárt.

A bankpapírok szerte Európában fölfelé húzták az indexeket. Frankfurtban a két legjobban teljesítő részvény a Commerzbanké és a Deutsche Banké volt, 3,2 százalékos és 2,26 százalékos erősödéssel.

A befektetők egyre feszültebben várják az amerikai Wyoming állam hegyvidéki üdülőhelyén, Jackson Hole-ban csütörtökön kezdődő kétnapos jegybankár-találkozót, amelyen Janet Yellen, az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnöke pénteken szólal föl. A német Commerzbank elemzői azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a Fed rendszerint nem Jackson Hole-ban szokta felfedni pénzpolitikai irányvonalát.

A kőolaj ára tovább esett, miután megérkeztek az adatok arról, mekkora az amerikai nyersolaj és a finomított termékek készlete. E szerint az augusztus 19-én véget ért héten 6,6 millió hordóval rekordmagasra, 1400 millió hordóra emelkedtek a készletek. Az északi-tengeri Brent fajta árfolyama 1 dollárral, vagyis 2 százalékkal esett, hordónként (159 liter) 48,96 dollárra. Az amerikai WTI fajtából ugyanez a mennyiség októberi szállításra 46,72 dollárba került a New York-i piacon. Ez 1,38 dollárral, vagyis majdnem 3 százalékkal kevesebb, mint előző nap.

Az arany ára négyhetes mélypontra süllyedt szerdán, ahogy a befektetők az amerikai kamatemelésre készülve sorra zárják pozícióikat. A nemesfémből egy uncia (31,1 gramm) 1336,76 dolláron forgott szerda délután azonnali szállításra, 0,80 százalékkal alacsonyabban, mint kedden.

A tengerentúli indexek az európai tőzsdezárást követően - kelet-európai idő szerint este 8 előtt néhány perccel - mind veszteségben álltak: a Dow 0,1, az S&P-500 és a Nasdaq 0,2 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!