Az FTSE-100 - egyedüliként - 0,4 százalékos veszteségben zárta a napot, az index a BoE kamatdöntő ülésének jeygzőkönyve megjelenését követően csúszott vissza a negatív zónába, miután a nap folyamán többször tartózkodott a pozitív zónában is. Ezzel szemben a DAX 0,3, a CAC-40 0,5 százalékos nyereséget ért el, a Stoxx Europe 600 indexe pedig 0,4 százalékkal teljesített jobban keddi napnál. A periférián az olasz FTSE MIB 0,5, a spanyol IBEX-35 0,4 százalékkal erősödött. A pozitív hangulat jórészt az eurózónás második negyedéves előzetes GDP-adatnak volt betudható, bár a jó hírt elemzők szerint már korábban beárazta a piac, ráadásul voltak olyan vélemények is, melyek szerint korai még az öröm. Mindenesetre a vártnál jobb német és francia adat segítette franfurti és a párizsi parkettet is.

A nap vesztesei között volt az RWE, amely 4,5 százalékot zuhant azután, hogy az első félévre nettó profitja 38 százalékot esett. Szintén veszteségről szóló gyorsjelentése miatt esett a ThyssenKrupp árfolyama, 1,6 százalékos mínuszban zárt a papír. A Vodafone Group részvényei 1,2 százalékos veszteségben zártak Londonban, miután a Kabel Deutschland Holding bejelentette, hogy előzetes megbeszéléseket folytat az EU-val a cég Vodafone általi esetleges felvásárlásáról. A német kábelszolgáltató részvényei a hír miatt 0,5 százalékot estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!