A bankközi devizapiac mai nyitásakor az eurót 254 forint körül jegyezték, szemben az előző nap zárásakor feljegyzett 255 forinttal. Az euró árfolyama ezt követően szűk sávban, 253,80 és 254,20 forint között ingadozott viszonylag alacsony forgalomban. A befektetők óvatosak voltak, ugyanis két fontos beszédre vártak. Délután ugyanis Ben Bernanke, a Fed elnöke, és George W. Bush, az Egyesült Államok első embere is szót kért. Bernanke felszólalása előtt a befektetők 255 forintig erősítették az eurót, majd a beszéd kezdete után stabilizálódni látszott a kurzus - számoltak be a péntek délutáni eseményekről a devizakereskedők. A dollárt a piacnyitás után 186 forint körül jegyezték, később viszont 186,85 forintra változott a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!