A tervutasításos rendszerben működő gazdaság a Világbank szerint tavaly stagnált, a kormány szerint 4,1 százalékkal nőtt. A költségvetési kiadások eközben egyharmaddal emelkedtek, ami erőteljesen megterhelte a büdzsét. A kormány és a jegybank erre beindította a bankóprést, hogy ki tudják fizetni a bérhátralékokat. A költségvetési problémák a pénzkínálat veszélyes mértékű megnövekedését eredményezték, ami az idei első negyedévben érezteti hatását - ismerte el Gennagyij Novicki miniszterelnök a tegnap kormányülésen. A kormány szerint kedvezőtlen, hogy az árakat mesterségesen alacsonyan tartják, ezért az elmúlt időszakban emelték az áram, a háztartási gáz, a tömegközlekedés árát és a lakbéreket. (NAPI)
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!