Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Négy hónapja vezették át a Fotex papírjait a luxemburgi tőzsdére, a részvények árfolyamának esése azonban az új piacon sem állt meg. Február végén, 1,06 eurón debütált a társaság a nagyhercegség tőzsdéjén − egy ideig a papírok párhuzamosan forogtak Pesten és Luxemburgban. Az átvezetésről szóló igazgatósági döntés után a magyar részvényesek pánikszerűen igyekeztek szabadulni papírjaiktól, 241 forintig szorítva le a cég részvényeinek árfolyamát. Az azóta eltelt időszak fényében azonban úgy tűnik, jól tették, hogy kiszórták a papírokat, a luxemburgi tőzsdén ugyanis még a pestinél is illikvidebb lett a Fotex-részvények piaca. A forgalom csak nagy ritkán haladja meg a tízezer darabot, gyakori, hogy egyetlen üzlet sem születik a BÉT-en valaha az egyik legmeghatározóbbnak számító társaság papírjaira. Az árfolyam pedig megállás nélkül zuhan, a papírok jelenleg épp a bevezetési ár felén, 53 centen forognak.
Pedig a cég vezetése szerint ennél jóval értékesebbek a részvények, az évenként elkészített becslés szerint az ingatlanvagyon értéke papíronként az ezer forintot is bőven meghaladja.

Kép: Reuters

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!