A vártnál jobb fogyasztói bizalmi index sem mozdította meg jelentősen a mutatókat. A vállalati hírek közül kiemekedett, hogy a chipgyártó AMD profitriadót fújt, így a bejelentés nyomán mélyre zuhant cég papírjainak árfolyama. A FedEx csomagküldő ugyan a vártnál jobb eredményeket produkált a legutóbbi pénzügyi negyedévében, ám a piaci kilátások bizonytalansága miatt mégis csökkent a részvény értéke. Leminősítésnek köszönhetően csökkent a Cisco Systems kurzusa, az Apple és a Ciena azonban jó pontot kapott a Merrill Lynchtől, illetve a J.P. Morgantól, így árfolyamuk megugrott. A hét kérdése, hogy a Fed - közép-európai idő szerint ma esti - ülésén a Nyíltpiaci Bizottság mennyivel is csökkenti a kamatokat. A vágást biztosra veszi a piac, de ennek mértéke - 25 vagy 50 bázispont - egyelőre kérdéses. (A Bloomberg konszenzusa 25 bázispont.) Hogy a részvényárfolyamokra lesz-e egyátalán hatása a döntésnek, sok múlik azon is, hogy Fed milyen megjegyzéséket fűz majd az amerikai gazdaság további kilátásaihoz. A jelenlegi alapkamat egyébként 1,25 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!