Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden erősödött a forint. Az euró ára 416 forint alatt is járt a reggeli nyitás után, ami komoly javulás ahhoz képest, hogy hétfőn 426 forint fölötti történelmi rekordot döntött az árfolyam. A dollár ára 422 forint alá is bebukott, a svájci franké 426 alatt volt. 

"Tegnap [hétfőn] mindenkori csúcson járt mind az euró, mind a dollár jegyzése a forinttal szemben, melyet az MVM bejelentése és a dollár gyengülése fordított meg és ma reggel már 418 forint alatt van az euró és 425 forint alatt a dollár jegyzése. A kedvező tőkepiaci hangulatban alacsonyabb volatilitás mellett erősödhet tovább a forint a nap folyamán" 

- írta kedd reggeli piaci kommentárjában az Equilor. 

"A nap első felében újabb történelmi mélypontra gyengült részben az euró gyengélkedése miatt, azonban se a gázárak csökkenése, se a régiós devizák erősödése nem tudta erősíteni a forintot. Délután azonban élesen fordult a forint, miután az MVM bejelentette, hogy halasztott fizetési szerződést kötött a Gazprommal, így egy bizonyos gázár szint felett az azt meghaladó részt a következő években kell kifizetni, ami csökkenti a jelenlegi folyó fizetési mérleghiányt, és így a nyomást a forinton. A forintnak szintén kedvezett, hogy a parlament elfogadta az uniós források lehívásához szükséges törvényeket, valamint az euró is fordult a dollár ellenében. Kisebb mértékben erősödtek a régiós devizák is" - tette ehhez hozzá Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!