Ma a forint mozgatja az OTP árfolyamát

Hiába a nemzetközi optimizmus, ez csak a nyitóárakra lehet hatással. Később a forint árfolyama határozza meg a részvénypiacot. A Richter azonban erős maradhat.
NAPI Online, 2009. február 4. szerda, 08:55
Fotó:

A forintgyengülés határozza meg ma a tőzsdei folyamatokat - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Nyitásban még a külföldi piacokon jellemző optimizmus határozhatja meg a részvényárfolyamokat, de később teljesen a forint mozgásától függ majd a hangulat.
Egyelőre nem látszik az eszköz a forintgyengülés megfordítására. Most az aki 270 forintnál megvette a magyar részvényeket már tíz százalékos mínuszban van, ha esetleg újabb árfolyamveszteségek érik akkor lehetséges, hogy eladja az egészet. Kérdés, kinek - fogalmazott az üzletkötő.

Az a baj, hogy forintban úgy van itt a 300, hogy nem látjuk, hogy hol a vége, hathatós intézkedés semmi nem történik, miközben a lengyelek tegnap este kiadáscsökkentő programot jelentettek be - fogalmazott Nyári.

A Richter ilyenkor hagyományosan erős kellene legyen, hiszen kedvez neki a gyenge árfolyam. A Telekom már megcsinálta az emelkedés 50 százalékos korrekcióját, vagyis egy jobb környezetben napokon belül 600 fölött kellene legyen. A Mol pedig határozottan erős volt az elmúlt napokban.
Az OTP-t viszont teljesen a forintárfolyam mozgatja, ami most ért 304-es új mélypontra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK