Ma akár pihenhetünk is a tőzsdén

Elemzők nulla körüli nyitást várnak kedden a BÉT-en, és napközben sem számítanak nagy árfolyammozgásokra.
MTI-Eco, 2012. július 17. kedd, 08:54
Fotó: Napi.hu

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője nem vár nagy árfolyammozgásokat kedden, szerinte plusz-mínusz fél százalékos sávban ingadozhat a BUX, és hétfői záró szintjéhez közel nyithat. Kifejtette: a befektetők egyelőre várakozó álláspontra helyezkedtek Bernanke Fed-elnök esti beszéde előtt, emellett várják az IMF-tárgyalásokról kiszivárgó híreket. Napközben még a spanyol államkötvény aukciónak lehet piacbefolyásoló hatása, mivel a megszorító csomag bejelentése óta ez az első aukció, így egyben a kockázati étvágy tesztje is lehet - vélekedett Német Sándor.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője is alacsony forgalmú napra, és nulla körüli nyitásra számít kedden. Ő is hozzáfűzte, hogy az IMF tárgyalásokról esetlegesen kiszivárgó hírek befolyásolhatják a kereskedést, de ezen túl nem várhatók nagy mozgások.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK