Ma eléri a sáv szélét a forint?

Traderek szerint a forint ma elérheti a sáv erős szélét, miután az egész régiót - így a magyar devizát is - vadul vásárolják. Az euró tegnapi, a dollárral szembeni gyengülése a régió felé hajtotta a spekulánsokat, ami mára a magyar piacot is elérte, és a cseh, a szlovák koronával és a lengyel zlotyval együtt vásárolják.
Molnár Csaba, 2003. január 3. péntek, 10:59
Fotó:


Nyitáskor 235,60/80 forint volt az euró árfolyama, ami 14,65 százalékos eltérés a centrumtól az erős oldal felé. A piacon alapvetően sávszél spekulánsok az aktívak, így lehetséges, hogy brutális fizetési mérleg adat nem befolyásolta az árfolyamot, sőt tovább erősödött a forint; jelenleg 14,83 százalékon áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK