Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője elmondta: a piacokon ugyan nem a pozitív hangulat uralkodik, de ez csak átmeneti. Néhány nap múlva újabb fellendülési szakasz következhet, mivel a piacokra most általában nem a kockázatkerülés jellemző.

Hozzátette: pénteken valószínűleg a csütörtöki kereskedési trend folytatódik a BÉT-en is, ezért nyitásban a negatív tendenciák érvényesülnek majd. Pozitív hatású lehet ugyanakkor napközben, ha az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban jó hírek látnak napvilágot, és a kohéziós alapok felfüggesztését valóban visszavonják.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője ugyancsak enyhe mínuszos nyitást, és napközbeni emelkedést vár a BÉT-en.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!