Ma is az OTP és a Richter járt az élen

A szerdai kereskedést a kivárás jellemezte a nyugat-európai piacokon, a befektetők a kétnapos Fed-ülés ma esti eredményhirdetésére figyelnek. A délután a budapesti börzén is a várakozás jegyében telt, a BUX mintegy 100 pontos sávban oldalazott, végül fél százalékos pluszban zárta a napot. Ez elsősorban a ma is jól teljesítő OTP-nek és Richternek volt köszönhető.
portfolio.hu, 2014. március 19. szerda, 17:59
Fotó: Napi.hu

Ma este ismertetik a Fed kétnapos ülésének eredményét, az elemzők az eszközvásárlási program keretének további 10 milliárd dolláros csökkentésére számítanak. A jegybank kommunikációjára szintén érdemes lehet figyelni, a piaci szereplők arra kíváncsiak, hogy a Fed hogyan alakítja át monetáris politikájára vonatkozó iránymutatását.

Az esti amerikai események előtt a tengerentúli és a nyugat-európai befektetők óvatosak voltak, a vezető indexek a keddi zárószintek közül mozogtak egész nap.

A piaci szereplők óvatossága a budapesti tőzsdén is érezhető volt a kereskedés második felében, a BUX viszonylag szűk, mintegy 100 pontos sávban oldalazott, végül 0,5 százalékos pluszban zárta a napot.

Az orosz-ukrán esetleges katonai akcióval kapcsolatos feszültség enyhülése ma is jó hatással volt az OTP-re és a Richterre: előbbi 1,5, utóbbi pedig 1,3 százalékot emelkedett.

A Molt és a Magyar Telekomot ugyanakkor adták a befektetők, rendre 0,9 és 0,3 százalékot estek a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK