Ma is az OTP mentette meg a hazai piacot

A keddi kereskedésben a nyugat-európai piacokon végig jó volt a hangulat, miután több EKB-jegybankár mennyiségi lazítás lehetőségéről nyilatkozott. A hazai piac azonban a nap második felében gyengén teljesített, így csupán az OTP jó szereplésének köszönhető, hogy a BUX stagnált.
portfolio.hu, 2014. március 25. kedd, 17:50
Fotó: Napi.hu

Annak ellenére, hogy a fejlett piacokon jó volt a keddi kereskedésben a hangulat, a BUX alacsony, 4,4 milliárd forintos forgalom mellett csupán minimálisan került feljebb. A kedvező nemzetközi hangulatot segítette, hogy több EKB-jegybankár (német és szlovák jegybankelnök) sem vetette el egy esetleges mennyiségi lazítás bevezetését.

A külpiaci hangulatból csak az OTP tudott profitálni, a bankrészvények ma is felülteljesítőek voltak a budapesti blue chipek közül, a kurzus ma 1,3 százalékkal került feljebb. A MOL viszont 0,4 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 1, a Richter pedig 0,9 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK