Ma is bevásároltak Mészáros Lőrincék

Az Opimus Group Nyrt. 24,67 százalékos, Mészáros Lőrinc pedig magánszemélyként 75,33 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben - közölte a társaság.
Domokos Erika, 2017. július 21. péntek, 15:21
Fotó: Napi.hu

A Status Capital ugyanakkor tulajdonrésszel rendelkezik a vevőjében, Opimus Group Nyrt.-ben, - az Opimus 26 478 385 darab részvényét, 8,38 százalékos tulajdonhányadát, birtokolja.

Az Opimus Group a Status Capital kisebbségi részvénycsomagját 1,1 milliárd forintért vásárolja meg. Azt nem közölték, hogy Mészáros Lőrinc mennyit fizet.

A Status Capital saját tőkéje mindössze 22,6 millió forint volt 2016 végén, a nettó árbevétele 26 millió forint - derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A Status Capital leginkább arról volt eddig ismert, hogy szekszárdi fideszesekhez köthető vállalkozás volt, amely egy ideig többségi tulajdonosa volt a békéscsabai Csabatáj Mezőgazdasági Zrt.-nek, amíg 2017 január végén azt vissza nem vásárolta az Opimus Group. (A Csabatáj korábban is az Opimus Group portfóliójába tartozott, amikor az még - a később bedőlt - Buda-Cash Brókerhéz tulajdonosaihoz volt köthető nem pedig Mészárosékhoz.) A jelentős tojástermelő, baromfitartással és növénytermesztéssel foglalkozó Csabatáj 2016-ban nettó 1,8 milliárd forint nettó árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredményt ért el.

Az Opimus Group a tulajdonszerzés mellett bejelentette, hogy a Status Capital, amely kockázati és magántőkealapok kezelésére is rendelkezik jogosultsággal, 6,5 milliárd forintos jegyzett tőkével, Status MPE néven magántőkealap nyilvántartásba vételét kezdeményezte a Magyar Nemzeti Banknál.

A Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2016 végéig Status Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. néven működött.

Mészáros Lőrinc a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.

A nyitókép illusztráció, forrás: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.21 17:40

Nehéz is lehet egy országnyi lopott pénzt ugyanabba az országba befektetni próbálni, mert szóltak Svájcból hogy Nyugaton nincs biztonságban...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.07.21 17:26

@RealMan: szerintem még csak nem is igazán utasít..legalább is nem ő, ezekről a dolgokról fogalma sincs
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.07.21 16:58

Ez az ember tök hülye a befektetésekhez. Agyba-főbe vásárol mindent, látszik, hogy utasításra cselekszik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html