A Dow 0,06 százalékkal, az S&P 500-as 0,25, míg a Nasdaq Composite mutató 0,16 százalékkal gyengült a hétfői kereskedésben.

A szakértők szerint elsősorban az európai hírek aggasztják a befektetőket. Nem sikerült tető alá hozni ugyanis a görög adósságkönnyítési megállapodást, holott az aláírást már sokan a hétvégére várták. A tárgyalások tovább folynak, megint a hétvége tűnik reális aláírási időpontnak, immár sokadszor.

A bizonytalanság miatt különösen a banki részvények gyengültek. A pénzügyi papírokra eladási nyomás nehezedett amiatt is, mert a Goldman Sachs vásárlásról tartásra rontotta a Bank of America részvényét, amelynek az árfolyama emiatt több mint 3 százalékos mínuszban állt.

Rontotta a befektetői hangulat még az is, hogy az euróövezet egyik gyenge láncszemének tartott Portugáliában rekordot döntött az államkötvények hozama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!