Csütörtökhöz hasonlóan a pénteki amerikai részvénypiaci nyitás után is felfelé indultak a tõzsdék, ez pedig éppen jókor jött a kétéves mélypont körül szédelgõ forintnak, hiszen a délután második felében lendületesen erõsödni tudott. Az euró jegyzései kora estére 314-rõl 311,5-31-ig ereszkedtek, azaz a tegnap elért 312,5-ös szint alá buktak. Ez inkább technikai elemzési szempontból fontos, mert növeli az esélyét a fordulatnak (forinterõsödés), noha az alapvetõ összefüggésekben, ami miatt ez a forintesés kialakult, nincs érdemi változás. A gazdaságpolitika felõl ugyanis nem hallott ma sem a piac olyan jelzést, miszerint egyértelmûen szeretnék erõsebb szinteken látni a forint árfolyamát, illetve hajlandó lenne megállni a kamatvágással az MNB, esetleg vissza is emelni.

Az euróval és a svájci frankkal (257-nél) szemben 2 éves, míg a dollárral szemben 9 hónapos mélypontra esett napközben a forint (232,5-nél).

A forint múlt péntek reggelhez képest összességében 2 százalékkal gyengült az euróval szemben, míg a kamatemelésekkel megtámogatott líra és rand erősödött, illetve stagnált. A lengyel zloty a forinttal csaknem azonos mértékben veszített erejéből.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!