Ma is pluszban zárt Amerika

A Dow 0,2, a Nasdaq 0,3, míg az S&P 500 index 0,16 százalékkal emelkedett a mai tőzsdei kereskedésben.
portfolio.hu, 2013. március 7. csütörtök, 22:33
Fotó: Napi.hu

Reggel jó hangulatban indult a kereskedés az európai piacokon, a legtöbb index a pozitív tartományban mozgott. Azonban a befektetők Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének szavaira negatívan reagáltak, a pluszok hamar elolvadtak. Az amerikai piacok a nyitás óta enyhe pluszban jártak, ugyanis derűlátásra adott okot, hogy a munkanélküli segélyért folyamodók száma a vártnál alacsonyabban alakult. A Draghi szerint lassuló európai gazdaság miatt azonban nem tudnak szárnyalni a részvényindexek.

Enyhe pluszban zártak a legfontosabb amerikai indexek, az alapvetően derűs hangulatú, de csendes kereskedés végére a Dow Jones index 0,23 százalékkal (33 ponttal), a Nasdaq 0,3 százalékkal (10 ponttal), az S&P 500 index pedig 0,16 százalékkal (3 ponttal) emelkedett. A Dow komponensei közül a Bank of America (+3 százalék) és a Boeing (+2,5 százalék) kiemelkedően jól teljesített, a sereghajtók a Merck (-1 százalék) és az Exxon Mobil (-0,9 százalék) voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK