A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra állampapírt - ítja az MTI.

Az elsődleges forgalmazók 29,40 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 25 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, mínusz 0,01 százalékos aukciós átlaghozammal.

QP | Quality Placement

Az előző kereskedési napon, pénteken a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon mínusz 0,04 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek átlaghozama az augusztus 22-i aukción érte el a 0 százalékot, majd szeptember 5-én történt először, hogy negatív, mínusz 0,02 százalékos átlaghozammal értékesítették a kincstárjegyeket.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 0,15 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2016 elején a hozam 1,13 százalék volt, 2015 elején 1,84 százalék, 2014 elején pedig 2,90 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!