Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Napközben a dollárral szemben a forint ismét 15 éve nem látott szintre gyengült, ami 296,74-es dollárárfolyamot jelentett. Estére a zöldhasú jegyzése a szerda késő délutáni szint közelébe húzódott vissza, 295,69 forintra.

Az euró jegyzése, bár százalékos arányban nem mutatott jelentős az elmozdulást az előző napi szinthez képest, mégis július közepe óta nem látott szinteken, 314 forint felett járt. Ez este 314,17 forintos euróárfolyamot jelentett.

A svájci frank esetében hasonló volt a helyzet, az alpesi devizáért már 291,76 forintot kellett adni csütörtök este.

Az euró/dollár kurzusa 1,0585 és 1,0636 közötti sávban mozgott napközben, este 1,0623 dollárnál mozgott a közös európai pénz jegyzése.

Erőre kapott a font

Csütörtökön a devizapiacon a font árfolyamát megbolygatták olyan kijelentések, amelyek olyan kompromisszumokra utaltak, hogy az Egyesült Királyság a Brexit ellenére is hozzáférhet az 500 milliós közös piachoz. Szerdán az eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem jelentette ki, hogy az EU megtalálhatja a módját annak, hogy az Egyesült Királyságot a kilépés után is a közös piacon tartsák, majd csütörtökön a britek Brexit-tárgyalásokért felelős minisztere, David Davis jelentette ki, hogy a brit kormány hozzájárulhat az uniós költségvetéshez annak fejében, hogy az egységes piachoz hozzáférjen.

A font/dollár kurzusa napközben 1,2696-ig emelkedett, este 1,2591 dollárnál mozgott az árfolyam. A font/euró pedig 1,1785 és 1,1948 közötti sávban mozgott, este egy fontért 1,1839 eurót kellett adni.

A líra kapta a legnagyobb pofont

A Portfolio.hu szerint a feltörekvő devizák általában gyengültek, de ezt leginkább a török líra szenvedte meg. A dollárral szembeni jegyzései a 3,5-ös szint fölé kerültek délutánra, ami újabb történelmi mélypontot jelent. A portál szerint az elmúlt hetek politikai bizonytalansága küldte lejtőre a török fizetőeszközt, csütörtökön pedig az olaj drágulása tett még rá egy lapáttal, ugyanis a török gazdaság nettó olajimportőr. Binali Yildirim miniszterelnök közben megerősítette, hogy a kormány a jövő héten nyújtja be az alkotmánymódosítását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!