Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője az MTI-nek elmondta: továbbra is kedvező mind a nemzetközi, mind a Magyarországgal kapcsolatos befektetői hangulat, így már nyitásban is emelkedés várható a BÉT-en. A kereskedést az EU/IMF tárgyalásokról esetleg kiszivárgó hírek, valamint a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukció befolyásolhatja, és ha utóbbi jól sikerül, az a forint árfolyamát és a magyar eszközök árazását is segítheti. Gabler Gergely hozzátette, hogy később a nap folyamán a francia, de főként a spanyol kötvényaukció adhat irányt az árfolyamoknak.

Rácz Balázs, az Erste üzletkötője is emelkedést, jó hangulatú nyitást vár, mivel a főbb amerikai indexek pluszban zártak, és Ázsiában is jó a hangulat. Délután az Egyesült Államokból érkező egy-egy vállalati jelentés, valamint az ottani használt lakások forgalmáról közölt adat befolyásolhatja a kereskedést - mondta a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!