Ma jöhet egy kis fellélegzés

Enyhe emelkedést várnak a megkérdezett elemzők a hétfői árcsökkenés után a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), az előző napinál valamivel kedvezőbb nemzetközi hangulat hatására.
MTI-Eco, 2012. július 24. kedd, 08:52
Fotó: Napi.hu

Varjú Péter, az Erste üzletkötője szerint kedden a hétfői árcsökkenés pozitív korrekciója várható világszerte. Erre utalnak az amerikai és az ázsiai értékpapírpiacokon tapasztalható tendenciák.

Az üzletkötő úgy vélte: az emelkedő trendet a hétfői esés ellenére sem hagyták el a piacok. Példaként említette a német tőzsdeindexet, a DAX-ot, amely a 200 napos mozgó átlagáig csökkent, de nem ment az alá. Így a BÉT-en nulla körüli pozitív nyitást vár kedden. Hozzátette: a régiós indexek kevésbé estek hétfőn, mint a nemzetközi átlag, azaz "ütésállóbbak" voltak.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője - kollégájához hasonlóan - szintén enyhe, 0,5-1,0 százalék körüli pozitív nyitásra számít kedden a BÉT-en. Úgy vélte, a vezető részvények növelhetik értéküket. Elsősorban a Richter-papírnál vár jelentősebb áremelkedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK