Ma jöhet egy kis megnyugvás

Az árfolyamok enyhe emelkedésére, nulla körüli pozitív nyitásra számítanak az MTI által megkérdezett elemzők kedden a Budapesti Értéktőzsdén.
MTI-Eco, 2012. június 26. kedd, 08:54
Fotó: Napi.hu

Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedési igazgató-helyettese elmondta: pozitív elmozdulást vár a hétfői záráshoz képest, a nyitás plusz 0,5 százalék körüli lesz. Később az iránykeresés lesz jellemző a piacon, de a hétfői esét várhatóan korrigálják az magyar tőzsde árai.

Kuti Ákos, az Equilor Zrt. elemzője szintén pluszos nyitást vár. Szerinte mind az OTP, mind a Mol, mind a Magyar Telekom részvény árai emelkednek a hétfői csökkenés után. A Richter papír pedig folytatja "menetelését" a BÉT-en.

Mindkét szakértő úgy vélte, az MNB hétfőn nem változtat az alapkamaton, az marad továbbra is 7 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK