Az elmúlt időszak összefüggései továbbra is élnek, a dollár erősödése a kiépített részvény long pozíciók zárását hozza, amíg a dollár erősödik tőzsdék esnek - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője.
A BÉT eközben a magyar kormány kommunikációját próbálja beárazni.
A nemzetközi piacokat nézve elképesztő, hogy ilyen potenciális problémahalmazra nem esik a DAX. Látszik, hogy a profit taking elkezdődött, de kevés termékben és kis mértékben.
Tegnap az elmúlt 18 hónap legnagyobb forgalmával esett a dél-koreai tőzsde 3 százalékot és a felügyelet rögtön kiment vizsgálódni a Deutsche Bankhoz, hogy hogy mert ennyi részvényt eladni. Ez jellemzi a hangulatot.

Idén még pluszban van a BUX, ahhoz képest, hogy a nagy cégek eredménye lefeleződött, így a BUX még mindig extrém magasságban van, függetlenül attól, hogy egy kicsit korrigál a héten - véli az üzletkötő.
Az eredménytermelő képesség le fog csökkenni, és ez az árfolyamokban is vissza fog tükröződni.
A mai napon a BÉT-en eséssel kezdődhet a kereskedés, már a harmadik napja esünk, ekkor szokott lenni az alja, illetve sokszor a fordulat is. Aki shortol, annak ma dél körül érdemes zárni a shortokat Farkas szerint, vételi pozíciót viszont nem javasol az üzletkötő. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!