BUX
38240

Ma már nem verik szét a Telekomot - és mást sem

Enyhe emelkedésre számít ma a tőzsdén Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője. Szavai szerint ha tegnap nem hozott eladókat a Magyra Telekom piacára a Deutsche Telekom mélyrepülése, akkor ez ma sem valószínű.

NAPI, 2011. szeptember 1. csütörtök, 09:12

Egy jó kínai PMI adatra csak a kínai indexek esnek, de Amerikában ismét sikerült felfelé araszolniuk a részvénypiacoknak. Ebben a helyzetben enyhe pozitív hangulat uralkodhat ma a BÉT-en az üzletkötő szerint. A szíriai hírek pozitívak a Mol szempontjából, amennyiben az INA által termelt gázt nem érinti az ottani embargó, a tőkeáramlások letiltása pedig nincs napirenden. Így az ezzel kapcoslatos bizonytalanság kiárazódhat a papírból.

Az OTP-nél is túl van reagálva az Orbán-nyilatkozat, Varjú véleménye szerint a már ismert intézkedések kiterjesztését kell inkább érteni a devizhitelesek megsegítésén.

A Magyar Telekomból idővel már kiárazódott az a lehetőség, hogy a Deutsche Telekom a tőzsdei közkézhányad kivásárlására fogja fordítani az amerikai leányvállalatából befolyó összeget. Így az ottani üzlet meghiúsulása nem fog eladókat hozni a magyar társaság piacára, hiába esett a hírre több, mint 7 százalékot a DT, és 4-et az AT&T.