Kivárás jellemzi a Budapesti Értéktőzsdét, a BUX 84 pontos mínuszban áll. Reggel még érezhető volt némi lelkesedés, ám az OTP erejéből csak egy kisebb ugrásra futotta, az 5700 forintos szint érintése után lefelé kanyarodott a bankpapír, jelenleg 5670 forinton kereskednek vele (+0,4 százalék).

A Mol gyorsjelentése megingatta a tegnapi lelkes vásárlókat, bár nagy eladók sem jelentkeztek a vártnál kissé gyengébb számok láttán. Az olajpapír 22200 forinton áll, száz forinttal alacsonyabban a tegnapinál.

Gyengélkedik a Richter, a vezető papírok közül a legnagyobb mínusz a gyógyszergyártó részvényeinél alakult ki, 1,3 százalékkal lejjebb kereskednek ma vele. A 39305 forintos árfolyam vészesen közelít elmúlt napokban elért 39210 forintos minimumához.
Az Egis 0,8 százalékkal esik, 21525 forint, a Telekom 534 forinton áll.

A harmadik legnagyobb forgalmú részvény (175 millióval!) a Plotinus, az újonnan bevezetett papírra 1575 forinton születnek az üzletek.

Mától egy másik új név is felbbukkant a kötéslistán, a Humet Nutex néven folytatja pályafutását. A részvény 9 forinton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!