Ma nem kapkodtak az államkötvények után

A meghirdetett mennyiségnél kevesebb államkötvényt sikerült értékesíteni csütörtökön.
Napi.hu, 2013. október 31. csütörtök, 12:02
Fotó: Napi.hu

A három éves kötvényből 20 milliárd forint értékű papírt hirdetett meg eladásra az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), ám végül csak 15 milliárd értékben találtak gazdára. Az így kialakult 4,19 százalékos átlagos hozam alacsonyabb 13 bázisponttal alacsonyabb az előző aukcióhoz képest.

Az öt éves kötvényekből 15 milliárdot hirdettek meg, végül 12 milliárdnyi ajánlatot fogadtak be. Az átlagos hozam 4,6 százalék volt, 18 bázisponttal kevesebb, mint legutóbb.

Tíz éves államkötvényeket is eladásra kínált az ÁKK csütörtökön, a 10 milliárdból 5-öt sikerült kipörgetni, 5,39 százalékos átlaghozam mellett. Ez 12 bázisponttal alacsonyabb a legutóbbi aukciónál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK