Ma se lesz nagy jókedv Budapesten

A hétfői kedvezőtlen piaci hangulat kedden is folytatódhat, így csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - állítják a megkérdezett elemzők.
MTI-Eco, 2012. szeptember 18. kedd, 08:50
Fotó: Napi.hu

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a hétfői korrekció folytatódhat, erre utal, hogy csökkenéssel zártak a New York-i tőzsde fő mutatói, és az ázsiai árfolyamok is lefelé mozognak. Az elemző úgy látja, hogy hírszegény nap lesz, csak a hét második felében várhatók jelentősebb makrogazdasági mutatók.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője is mínuszos nyitásra számít. Ugyanakkor folytatódhat a Magyar Telekom emelkedése, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia árverésen hozott januári határozatait. A forint viszont gyengülhet arra a hírre, hogy JP Morgan Budapesten járt elemzőinek a monetáris tanács egyik külső tagja úgy nyilatkozott, hogy még két százalékpontos csökkentést lát lehetségesnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK