Ma sem lengtek ki a hozamok

Sem az aukción, sem a másodpiacon nem változtak érdemben az állampapírhozamok.
NAPI, 2010. június 15. kedd, 17:40
Fotó:

Nem egészen kétszeres lefedettség mellett kelt el a 3 hónapos dkj-kból meghirdetett 45 milliárd forintos mennyiség a keddi aukción. Az elfogadott hozamok 5,28 százalékos átlaga az egy héttel korábbit 2, a hétfői másodpiaci benchmarkot pedig 3 bázisponttal múlta felül.

Az állampapírok másodlagos piacán kedden is kitartott a szélcsend, az éven belüli hozamok nem változtak, míg a hosszú oldalon is legfeljebb csak 6 bázispont volt az emelkedés mértéke. Ezzel a rövid hozamok 5,3 százalék körül állnak, a legtávolabbi lejáratok pedig hajszállal 7,5 százalék alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK