Pozitív hangulatban fogunk nyitni, az OTP 3700 körül vagya a fölött kezdheti a napot - mondta Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. Ha ma az emelkedés kitart és lesz ereje, akkor fognak igazán elfáradni a shortosok - tette hozzá. Miközben már nagyon sokan úgy érzik, hogy túl van véve a piac, igazán most nyílik tér fölfelé, például a 5300-as Dax-érték meghaladásával.


A nemzetközi piacokon is egyre növekvő kockázatát látom a fölfelé elcsattanásnak - vélekedett Söre. Elképzelhető, hogy a magyar piac megpróbálja bepótolni a tegnapi lemaradását. Ehhez persze forint- és dollárerősödésre is szükség lenne, hogy a folyamat igazán hihető legyen - tette hozzá.


Ma nem fogják makroadatok zavarni a kereskedést, kivéve a szokásos amerikai munkanélküliségi adatot, holnap viszont fontos előzetes GDP-adat jön Amerikából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!