Fokozatosan magához tért a nyitás után esésbe kezdett tőzsde. Pár perccel dél előtt 14131 poton állt a BUX index, ami 29 ponttal magasabb a tőzsdemutató nyitóértékénél. A Matáv 786 forinton forog, az OTP 5320 forintot ér, a Mol papírját pedig 12190 forinton jegyezték. A már-már megszokottá vált minimális érdeklődés melett folyik a kereskedés a bankközi devizapiacon, a forint árfolyama gyakorlatilag nem mozog a nyitáshoz képest. Mádl Ferenc ma nyilvánosságra hozza a jegybanktörvényről szóló döntését - erősítette meg a NAPI Online-nak a Köztársasági Elnöki Hivatal illetékese. Az időpont azonban bizonytalan. Az euróárfolyam jelenlegi változásait nem nézi jó szemmel Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke. Az ECB első embere már korábban is utalt rá, hogy szerencsétlennek tartja az euró erősödését a dollárral szemben. Az euró jelenleg 1,3245 dollárt ér. Összeült az ukrán Legfelsőbb Bíróság, hogy döntsön az elnökválasztás második fordulójának vitatott eredményéről - írja a Reuters és a Ria-Novosztyi alapján a radio.hu. A pakisztáni hadsereg tegnap nukleáris robbanófejjel is felszerelhető föld-föld rakétát tesztelt. Az iszlamabádi kormány által kiadott közlemény szerint a rakétakilövéssel jelezni szeretnék, hogy Pakisztán nukleáris és ballisztikusrakéta-programja folytatódik - adta hírül a Bloomberg. Ma elindult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szervezésében zajló, Tőzsemágus nevet viselő internetes tőzsdei szimulációs játék. A regisztrált játékosok ingyen jutnak hozzá a BÉT valósidejű adataihoz. A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. november 26-ával 50 millió euró névértékkel, 300 millió euróra emelte október végi kötvénykibocsátását. A pénzintézet Luxemburgban bejegyzett 1 milliárd eurós kibocsátási programja keretében megvalósított tranzakciójának főszervezője a Bayerische Landesbank. Az ötéves futamidejű kötvények kamatát évi 3,5 százalékon rögzítették - áll a Magyar Tőkepiac mai számában. Jövőre mérséklődik a magyar gazdaság növekedési üteme, a külső egyensúly továbbra is romló képet mutat, míg az államháztartási egyensúly csak kis mértékben javul - vélik az Ecostat elemzői. Éves alapon közel öt százalékkal emelkedett a közlekedési balesetek száma az első háromnegyed évben, az ittasan okozott balesetek száma pedig csaknem ötödével nőtt - derül ki a KSH jelentéséből. A súlyos kimenetelű balesetek száma 3 százalékkal, míg a könnyű sérüléses balesetek száma 6 százalékkal növekedett 2003 január-szeptemberéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!